Geen producten (0)

ÚS KOFJE

is een ode aan Friesland en de Friezen. Een tikkeltje eigenzinnig, maar o zo puur en toegankelijk. De smaak van Us Kofje is gebaseerd op het Fryske karakter. 

Ús Kofje onderscheidt zich omdat het met precisie wordt geroosterd. Apart en in kleine batches, Slow Roast en pas na het roosteren geblend. Het branden vindt plaats in een kleine ambachtelijke branderij met dus meer focus op het potentieel van de koffieboon, de smaak en de versheid. In deze branderij halen ze de beste aroma’s en smaken uit de koffie. Het brandprofiel wordt bepaald op basis van de eigenschappen van de boon, de samenstelling van een blend en de zetmethode van de koffie. 

Er zijn twee melanges Ús Kofje op de markt:


ÚS KOFJE | ESPRESSO 1893

Espresso 1893 verwijst naar het oprichtingsjaar van familiebedrijf Brandsma Koffie. In 2018 bestonden wij 125 jaar. De 1893 heeft een pittige, krachtige volle zoete smaak met donkere chocolade tonen.

ÚS KOFJE | KOFFIE 2018

Koffie 2018 is vernoemd naar het jaar waarin Leeuwarden zich mocht profileren als Culturele Hoofdstad van Europa. De koffie heeft een medium body met tonen van chocolade en noten. De smaak is vol, zoet met tonen van donkere chocolade tonen. 

De samenstelling en herkomst van de bonen in combinatie met de melange is voor de 

ÚS KOFJE | ESPRESSO 1893 als volgt:

Brazilië (Arabica) 60%
Honduras (Arabica)  20%
Uganda (Arabica)

20%

 En voor ÚS KOFJE | KOFFIE 2018

Brazilie (Arabica) 40%
Honduras (Arabica) 20%
Uganda (Arabica) 40%

 


Volg Ús Kofje ook op Instagram

Ús Kofje proeven? Bekijk hier de mogelijkheden.